Idag när det ska handla om ”veckans pass” tänkte jag tipsa om kombiintervaller.

Det var när jag följde ett maratonprogram som jag upptäckte den här typ av intervaller.

Jag tar till det här passet när jag inte riktigt vet vad jag ska köra. Det är många olika varianter och även om jag inte inför passet är så sugen på att springa slutar det alltid med en grym känsla.

Börja med en uppvärmning på 15-20 min. När du är varm och igång kör du 4 x 1 min i backe, kör lugn joggvila ner till startplatsen. Efter backintervaller kör du 2 min ståvila, stretcha ut benen och kom ner i puls.

Sedan är det dags att både skruva upp tempot och distansen och köra 4 x 1 km med 2 min vila. Försök hålla din tänkta milfart under intervallerna och se till att du har liknande tempo genom alla fyra intervaller.

När tusingarna är över kör du en lugn jogg på ca 5 min och innan passet är över springer du 4 x 45 s backe. Försök hitta en backe som är något brantare än den första du sprang i. Tänk på hållningen och jobba dig uppåt.

Passet ser ut såhär:

Uppvärmning 15-20 min

Backe 4 x 1 min

4 x 1000 m med 2 min vila

4 x 45 s backe

Nedvarvning

Hoppas du gillar passet!

Jag skulle bli jätteglad om du ville tagga mig på instagram om du kör ett av mina ”veckans pass”. På instagram heter jag @karrospringer.