När jag började springa för 5 år sedan var det en jätteomställning att få till tiden för löpning. Men jag höll mig till mitt schema vilket såklart gjorde det lättare.

I samma veva körde jag en del yoga och det är något som jag gjort till och från under flera år. Dock har jag aldrig lyckats få in en rutin på det.

Löpningen är numera något som ingår i mitt liv så det blir förhoppningsvis lättare att lägga till yogan.

Jag går upp 05.45 varje morgon. Barnen brukar jag väcka runt 06.30-06.40 för att sedan åka iväg till fritids/skolan vid 7.20 tiden. Jag har alltså minst 45 min varje morgon där jag kan göra i stort sett vad jag vill. Oftast handlar det om att brygga en kopp kaffe, göra sig i ordning och sen titta på nyhetsmorgon.

Förra helgen bestämde jag mig för att 10-15 av de här minuterna ska gå åt till att väcka igång kroppen, stretcha och ge den en perfekt start på dagen genom att yoga.

Så i måndags gick jag upp, laddade kaffebryggaren och satte på ”yoga with Adriene” på youtube och körde ett 11 min pass.

Det jag gick miste om under den tiden var att scrolla igenom mitt instagramflöde eller kolla facebook eller nyheterna på telefonen. Det var alltså skärmtiden som fick ryka och det gjorde mig inte ett dugg.

Istället fick jag en härlig start på dagen och jag hann ändå med att dricka kaffe och kolla nyhetsmorgon innan jag väckte barnen.

Så det här med att skapa nya rutiner, att säga att man inte hinner.

Visst, så kan det vara, men i många fall, är det mycket skärmtid man kan göra sig av med. På en Iphone kan du kolla hur mycket skärmtid du har varje dag och varje vecka. Kanske kan några av de minuterna gå åt till att göra det du faktiskt vill hinna med istället?

Jag yogade måndag, tisdag och på onsdagsmorgon. I torsdags vilade jag från morgonyogan men körde 35 min på kvällen istället. Fredag och lördag var min vilodag och idag startade jag dagen med 11 min ”wake up yoga” innan familjen hade kommit upp.

Det är en magisk stund jag har på min yogamatta.

Det är ingen som tjatar, jag fokuserar på andningen och känner doften av kaffe sprida sig i hela rummet. Kroppen får långsamt vakna till liv, jag får stretcha ut mina trötta löpmuskler och jag blir piggare snabbare än om jag bara satt mig i köket för att kika på TV.

Jag gillar min nya morgonrutin och nu hoppas jag att den är här för att stanna!

/Karro