Häromdagen skrev jag ett inlägg om att skapa nya rutiner. Jag skrev att man skulle byta bort för att kunna lägga till.

Förutom att man ska byta bort t.ex skärmtid eller hoppa över att slänga sig i soffan på eftermiddagen krävs planering för att få in de nya rutinerna.

Jag älskar planering!

Jag skriver listor, to-do’s, planerar i min kalender, (jag är nog en av få som fortfarande kör med analog kalender). Planering är verkligen min grej. Det finns inget bättre än att sätta sig på söndagskvällen, kika igenom kommande vecka och lägga in vad som ska göras och när.

Min stora son går i 2:an och han älskar att spela fotboll. Jag älskar också fotboll och vill sprida rörelseglädje så jag är ledare för hans fotbollslag. Vi har träning 2 dagar i veckan, förutom det är det lite annan tid som går åt till just planering. Det kan vara inför kommande matcher, vilka föräldrar som ska få kiosktjänst, fylla i närvarvo m.m.

Nu i veckan ska han också börja spela gitarr på musikskola. Det kommer alltså bli ytterligare en dag med hans aktivitet.

Lilleman har precis börjat spela fotboll, han spelar förvisso fotboll all sin vakna tid då han inte är i skolan, men nu är han med i ett lag med fast träningstid. Där är jag inte involverad, men eftersom träningen ligger såpass tidigt på eftermiddagen är det jag som får ta den tiden.

Ju större barn man har, desto mer planering krävs.

Det är viktigt för mig att mina barn får ha sina aktiviteter. Kanske blir det fler av de framöver. En hel del tid går åt till deras intressen. Det gör att det krävs mycket planering för att jag ska få till min träning.

Jag vill gärna springa 4-5 dagar i veckan, och det kan jag göra. Nu är det skolplikt och då kan jag få till något pass mitt på dagen. På eftermiddagarna kan jag lämna barnen ensamma hemma med hunden för att få till ett löppass.

Visst, hemmet blir lidande, det är inte skinande rent varje dag, tvätthögen kan ibland växa sig till ett stort berg.

Men vad spelar det för roll?

Jag mår bra att ha fått träna och jag vet att min familj inte mår dåligt av att huset är lite smutsigt ibland.

Under hösten ska jag även få till minst 1 styrkepass på gym per vecka. Jag behöver ha en stark kropp för att kunna springa 4-5 dagar i veckan utan att dra på mig någon skada.

Det kan låta som om jag vill få till mycket men jag vet att med rätt planering så går det. Jag vill ha en stark kropp, jag vill må bra, jag vill vara en bra mamma och genom att ge mig själv tid till träning vet jag att jag får allt det.

Så när söndagen kommer och det är dags att planera veckan, då sitter jag och myser med ett stort leende på läpparna. Jag gillar att ha ordning och reda, jag gillar att ha en plan.

Ibland blir det förstås inte så som jag planerat, och det är inte hela världen.

Det gäller att kunna vara flexibel, för man vet inte vad som kan ske under en vecka.

Men planera mera, det är mitt råd så får du kanske tid till just det du önskar!

/Karro