Det var ett tag sedan du fick ett tips men nu har det återigen blivit dags för ”veckans pass”.

Idag ska det handla om korta intervaller.

Det här passet brukar jag rekommendera att man startar med när man vill lägga till intervaller i sin löpträning. Det är också ett pass jag brukar köra om jag hållit upp från löpningen ett tag.

Det är 10 x 30 s med 30 s vila, är du mer van löpare kan du köra 15 x 30 s eller varför inte utmana dig ännu mer och köra 20 x 30 s?

Det kan vara bra att köra detta på en raksträcka för syftet är att du ska komma ungefär lika långt varje intervall. 30 s går fort men springer du på alldeles för snabbt i början kommer du lida för det mot slutet av passet.

Allt för ofta tycker jag mig höra att man springer på jättesnabbt i början och sen tappar man mer och mer fart ju fler intervaller som görs. Mot slutet är man så trött att man behöver hänga med händerna på knäna för att hämta andan.

Det är inte syftet!

Jag vill att du ska känna dig stark genom hela passet, jag vill att du försöker komma lika långt varje intervall och jag vill att du ska bli lagom trött.

Det här är extra viktigt att tänka på som nybörjare. Jag kan tänka mig att som nybörjare får man höra att intervaller är fruktansvärda och det inte är en rolig träningsform.

Men gör du det på rätt sätt kommer du längta efter intervallerna!

Summering

10-15 min uppvärmning

10/15/20 x 30 s med 30 s vila

10-15 min nedvarvning

Jag skulle bli jätteglad om du ville tagga mig på instagram om du kör ett av mina ”veckans pass”. På instagram heter jag @karrospringer.