Varför inte starta upp helgen med ett härlig intervallpass?

Veckans pass kommer en dag för sent men bättre sent än aldrig.

Temat för dagen är långa intervaller.

Jag tycker att de långa intervallerna är väldigt utvecklande. De är såklart också jobbigare men hittar man ett behagligt men jobbigt tempo är man rätt ute.

Dagens tips är 3-5 x 1,5 km med 3 min vila.

Jag sprang det här passet i tisdags och under passet kändes det flera gånger som om jag skulle ge upp och bara nöja mig med 3 och sen 4 för att till slut göra den femte.

1,5 km är långt så det gäller att vara sparsam med farten. Jag vill att du försöker hamna på ett så jämt tempo som möjligt genom alla intervaller.

Har du som mål att springa 10 km på en viss tid kan du ta din tänkta milfart plus några sekunder så har du ett utgångsläge när det gäller vilket tempo du ska hålla.

Jag har som mål att en vacker dag klara milen på 45 min så jag behöver ha ett tempo runt 4:30. Jag hade 4:47/4:46/4:42/4:44. Det var något över min tänkta milfart men det var väldigt varmt samt att det var en del uppförsbackar som bromsade farten. Så trots det jag är jättenöjd med att jag fick de tiderna.

De långa intervallerna är jättebra att köra om du ska springa en halvmara eller ett maraton. Då kanske distansen behöver vara längre än 1,5 km. Men ett sånt här pass kan man variera hur mycket som helst.

Jag tycker att det här är en ganska snäll start om man känner att man vill ha lite mer utmaning än tusingarna jag tipsade om för några veckor sedan.

Summering

Uppv minst 10 min

3-5 x 1,5 km med 3 min vila

Nedvarv minst 10 min

Det här passet hjälper dig att samla kilometer utan att du tänker på hur långt du har sprungit.

Ut och njut och jag skulle bli jätteglad om du ville tagga mig på instagram om du kör ett av mina ”veckans pass”. På instagram heter jag @karrospringer.

/Karro