Tiden rusar iväg och det är redan torsdag igen. Torsdagar betyder veckans pass.

Man kan variera sin löpning i oändlighet och det här med intervaller tror jag att fler skulle kunna få in i sin träning.

Idag kommer det handla om skogen!

Om du har läst mitt senaste blogginlägg så har du förstått att jag älskar att springa i skogen.

Det handlade om att jag njuter av att springa i skogen, men det är när jag springer lugnt och mysjoggar. Men det finns ingenstans jag blir så trött som när jag kör intervaller i skogen.

Passet ser ut såhär:

6 x 3 min trail med 90 s vila

Det är otroligt stor skillnad på att springa det här passet på asfalt än mot skogen som jag rekommenderar idag.

Vill du få ditt hjärta att pumpa och benen att ta slut är det i skogen du ska vara.

Försök att hitta ett tempo som är lite snabbare än ditt vanliga joggtempo. Du kommer märka ganska snabbt om det är ett lagom tempo eller inte.

En sak som är viktig att komma ihåg är att inte stirra dig blind på klockan när du springer i skogen. För farten kommer automatiskt att bli långsammare.

Gå hellre på känslan och vad kroppen säger till dig. Känns det behagligt och pulsen är normal, öka farten något. Har du istället en känsla av att du vill ge upp och hjärtat nästan hoppar ur kroppen, sänk farten. Det bästa är när det känns jobbigt men du kan ändå fortsätta för att det handlar bara om 3 min totalt.

Du kommer märka att det här passet hjälper dig otroligt mycket.

I skogen tvingas du ha koll på diverse rötter, stenar, grenar, uppförsbackar, nedförsbackar, svängar, träd som vällt ner över vägen och grus som får dig att nästan halka.

Det är utmanande men också kul.

När passet är slut kommer du känna dig sådär härligt trött som löpningen kan få en att känna plus att du kommer vara otroligt nöjd eftersom intervaller i skogen, det väljer man oftast inte.

Så gör tvärtom, spring intervallerna i skogen och njut av den extra fart du får när du kommer ut på asfalten sen!

Det vore roligt om du taggar mig på instagram efter att du kört ett av mina ”veckans pass”. På instagram heter jag @karrospringer.

/Karro