Det här med löpning kan vara så enkelt. Det enda du behöver är egentligen ett par löparskor och ett par sköna kläder.

Men om man vill finns det så många saker man kan grotta ner sig i. Du kan skaffa dig en löparklocka som hjälper dig att hålla koll på distans, puls och hastighet. Du kanske vill ta ditt intresse ytterligare och lära dig mer hur du springer på bästa och mest effektiva sätt.

När jag började springa 2015 var det för att jag ville ha ett intresse. Vi hade precis fått vår andra son och jag ville ägna mig åt något som var tidseffektivt.

Jag har alltid haft ett stort intresse för hästar och ridit stora delar av mitt liv. Men att åka iväg till ett stall, ta hand om en häst, mocka, ge sig ut och rida, fodra och sen vara klar tar minst 2 timmar. Jag behövde något ännu enklare. Något som jag kunde utföra direkt när jag klev ut genom dörren.

Jag införskaffade mig en löparbok, började följa ett program och efter ett par veckor var jag fast.

Jag sprang mitt första lopp, Kretsloppet 10 km 2015. Det var så himla roligt att jag började kolla på nya utmaningar och nya distanser att ta mig an. Jag började också fundera på hur jag springer och vad jag kan göra för att hålla mig skadefri.

Sommaren 2016 var jag anmäld till mitt första halvmaraton i Kalmar och några månader tidigare skaffade jag mig en löpcoach. Att börja fokusera på mitt löpsteg, hur jag kan förbättra och vara mer effektiv är den bästa investeringen jag gjort för mig själv.

Att träffa min löpcoach Samantha var så himla roligt! Stort tack för att jag fick lära mig att springa hos dig. Och stort tack för att du fick mig att inse att löpning inte bara var ett intresse för mig utan det började bli en livsstil!

I januari 2019 tog jag själv klivet till att börja jobba med min hobby. Jag gick en utbildning hos Walkfeeling i Mölndal Göteborg. Först blev det rörelsecoach inom Walkfeeling och därefter rörelsecoach inom Runfeeling.

Jag brinner för att hjälpa andra att hitta sitt löpsteg som är det bästa för de! Mitt mål är att försöka sprida löparglädje och hjälpa personer mot ett mer sunt löpsätt. Jag vill försöka förvandla bort tidshetsen och prestationen och få människor att njuta av löpningen.

Vill du ha hjälp med att förvandla löpningen från ett nödvändigt ont till en livsstil är det bara att höra av sig!

/Karro