De senaste veckorna har antal sprungna kilometer ökat. Några veckor har jag sprungit över 4,5 mil och några veckor har jag slagit distansrekord med över 5 mil.

Det har varit flera veckor nu som jag sprungit många pass per vecka och jag har även haft långpass som varit över 18 km.

Så den här veckan har det varit fokus på att ta det lugnt och inte springa för mycket. Jag har fått till 4 löppass men det har varit lite kortare distanser. Det har gjort att jag sprungit 33 km den här veckan.

Hur hade du resonerat, om du sprungit över 4 mil hade du varit nöjd med 33 km eller hade du gett dig ut en gång till för att samla kilometer?

Det här med att vara nöjd är något som vi alla behöver träna på. Jag ska vara nöjd med att jag sprungit 4 löppass och jag ska vara nöjd över att springa över 3 mil på en vecka.

Men jag vet att man gärna vill jämföra sig inte bara med andra utan med vad man har presterat tidigare. Men vad gör den här jämförelsen med oss?

Om detta hade varit för något år sedan hade jag känt mig misslyckad. Jag hade blivit besviken över att jag inte sprungit längre. Det kan till och med ha varit så att jag gav mig ut på ett sista löppass för att samla de sista kilometerna och få en bättre veckosummering.

Men nu känner jag mig nöjd!

Kroppen mår bra och jag har inget behov att jämföra mig med mina tidigare veckor.

Jag vet även att det finns de som måste ha ett jämnt distansslut på sin klocka, det går inte att stanna på t.ex 6,67 km. Man måste springa de sista hundra metrarna för att komma upp i 7 km.

Okej, jag ska erkänna, står det 9,89 km på klockan då tar jag en liten lov för att komma över 10 km. Men jag skulle aldrig göra det om klockan var 7,42 km. För mig är det inte viktigt. Jag är nöjd.

Nu är jag lite nyfiken på att höra din åsikt i det här, är du en nöjd löpare eller vill du ha bättre resultat än förra veckan, och hur gör du med distansen på klockan?

Vore superkul om du ville dela med dig!

 

/Karro