Nu har det blivit dags för att erbjuda ett intervallpass med lite speed. De två tidigare inläggen om ”veckans pass” har innehållit lite längre intervaller. Men nu blir det fokus på korta intervaller som jobbar upp farten.

Det är en stor fördel om du har en pulsklocka där man kan lägga in passet i förväg. Det gör att du slipper snegla ner på armen hela tiden plus att du undviker att tappa bort tiden när du blir trött.

Jag har en pulsklocka där man inte kan lägga in pass så för min del blir det även bra hjärngympa.

Passet ser ut såhär:

30- 20- 10 s x 5, 5 min vila efter ett set x 3.

Man kör alltså 30 s jogg, 20 s snabb löpning och 10 s i maxfart. Direkt efter det kör du en ny omgång av 30-20-10 och så upprepar du detta totalt 5 gånger innan det blir en vila på 5 min. När du vilar håll igång benen genom att jogga lugnt. Därefter gör du samma procedur 2 gånger till.

Där här är ett pass som garanterat ger dig fart i benen, pumpande hjärta och känslan av att vara snabbast i världen. Så, värt att testa va?

Det vore roligt om du taggar mig på instagram efter att du kört ett av mina ”veckans pass”. På instagram heter jag @karrospringer.

Så snöra på dig löpardojjorna, ge dig ut i spåret. känn vinden i håret och njut av att få lite speed!

/Karro