Som jag skrev om i förra inlägget (som för övrigt skrevs för på tok för länge sen) nämnde jag att det skulle bli revansch på maratondistansen 2020.

Förutom att jag är anmäld till Helsingborg maraton i september har jag 2 andra lopp inplanerade. I april åker jag till Berlin och springer en halvmara och i maj ska jag köra Borås ultramaraton 48 km för andra året i rad.

Det kommer säkert bli fler lopp men det är de här som är på agendan just nu.

När det gäller löpningen och de här längre distanserna vill jag såklart ha en så go känsla som möjligt. Det sista har det blivit minimalt med styrketräning och jag känner verkligen hur kroppen har påverkats av det.

Därför tog jag tag i det förra veckan och skaffade ett gymkort. Jag har sedan dess fått till 3 styrkepass och redan nu känner jag skillnad i kroppen! Den känslan är underbar! 2020 är året jag ska bli stark och skadefri!

Idag inledde jag veckan med 5 km på löpbandet. Var 5:e min körde jag en fartökning i 1 min just för att inte dö tråkdöden. Jag lyssnade på maratonpodden under tiden vilket gjorde att tiden ändå gick fort.

När löpningen var gjord gick jag in i gymet och körde en cirkel med fokus på ben.

Såhär såg övningarna ut:

Knäböj med Axelpress 3×10
Enbensmarklyft 3×10
Crossutfall 3×10
Utfall 3×10
Höftlyft 3×10

Jag vilade 20 s mellan varje övningar och 2 min mellan varje set. Detta för att hålla pulsen uppe och inte dra ut på tiden för mycket.

Vi får väl se hur benen känns imorgon när det är dags för intervaller.

Men nu är jag nyfiken, vad har du för mål med 2020?

/Karro