Jag vaknade med huvudvärk i morse och var allmänt seg. Men tog ändå med mig löparkläder när jag skulle åka hemifrån för att jobba. Jag ville försöka få till ett lunchpass och eftersom mannen hade hunden behövde jag inte stressa för att hinna hem och släppa ut honom.

Men ju mer av morgonen som gick desto segare blev jag så för att få till det där intervallpasset lade jag ut en omröstning på min instastorie. Där kunde man välja mellan pyramidintervaller eller supertusingar.

Att lägga ut på sociala medier kan ibland vara en bra morot för att man ska genomföra ett pass trots att man hellre vill åka hem och vila.

När det sedan var dags för lunch visade sig att rösten fallit på supertusingar. Lite skönt att låta någon annan vara med och bestämma.

Jag körde supertusingar x4 med 30 s vila och 3 min vila efter varje set. En supertusing ser ut såhär 400 m, 30 s vila, 300 m, 30 s vila, 200 m, 30 s vila, 100 m och sen 3 min vila.

Att köra supertusingar ger dig en fingervisning om hur fort du kan springa 1 km. Det är ett riktigt tufft pass om man går på för fort med tanke på att det är kort vila.

Mitt mål var att ta det lugnt första setet, känna på kroppen och sedan öka efter varje set. Jag lyckades nästan hålla mig till planen.

400 m: 1.54/1:49/1:39/1:44

300 m: 1:22/1:20/1:16/1:14

200 m: 55 s/49 s/48 s/47 s

100 m: 27 s/25 s/22 s/22 s

Imorgon ska jag försöka få till ett myspass. Jag gillar mitt upplägg jag har nu med vartannat pass mys och vartannat pass kvalitet.

Har du tränat något idag?

/Karro