Igår var jag på ett träningsevent på Hofsnäs Herrgård, Hofsnäs Bootcamp. Det var riktigt roligt även om det regnade, var lerigt, grisigt och många tuffa övningar. Vi var ett härligt gäng som kämpade och slet och man kan väl säga att kroppen är något sliten idag. Så idag har den fått vila, jag har dock coachat idag men då var det ju inte jag som gjorde jobbet.

I torsdags körde jag ett dubbelpass. Först blev det en lugn och härlig 20 min jogg i skogen och på kvällen tränade jag och min son tillsammans med Borås Gif. Det var ett pass som var uppdelat i 2 delar. Först körde man löpning, med fokus på intervaller och olika explosiva övningar. Efter 1 timma gick vi in och körde cirkelträning för att sedan avsluta med spökboll, föräldrar mot barn.

Jag är så imponerad av min son! Visst att man är stolt över sina egna barn men i torsdags blev jag oerhört stolt över honom. Han kämpade och slet, sprang med snabba fötter och gjorde alla övningar på cirkelträningen och gnällde inte en enda gång över att det var jobbigt. Det var en del lek inblandat i intervallerna vilket gjorde att man inte fokuserade så mycket på själva träningen.

Varje gång jag frågade om det kändes okej sken hans ansikte upp och ett stort leende spred sig över hans ansikte och det värmde enormt i mammahjärtat.

Vi hann knappt sätta oss i bilen innan han frågade efter nästa träning.

Det är så himla kul att träna med sina barn!!!

För mig är det så viktigt att mina barn förstår att träning behövs för att man ska må bra. Jag vill vara en bra förebild och få de att gilla det här med träning. Visst, all träning kanske inte är kul, men om man tidigt blir introducerad i träningsvärlden blir det kanske lättare att ta med sig det upp i vuxen ålder.

Barn gör som vi gör, så vad vill du vara för förebild åt dina barn?