Några dagar har gått sedan mitt första 6-timmars lopp. Kroppen har återhämtat sig riktigt bra. Jag är fortfarande i en bubbla och är så galet stolt över vad jag åstadkom.
Igår gjorde jag ett löpanalystest på Fotriktigt här i Borås. Med hjälp av en 3D-full kroppsanalys får man en ordentlig scanning av kroppen och med hjälp av den kan man förbättra sin löpteknik.
När alla förberedelsen var klara var det dags att ställa sig på löpbandet. Jag skulle scannas under 3 olika tempon och min tid på milen var ett riktlinje på vilken fart jag skulle springa i.
Först började jag med 6 min tempo, efter det blev det 5 min tempo och till sist 4:17 tempo.
IMG_20181114_123719_685
När testet var avklarat fick jag vänta lite medan de analyserade mitt löpsteg.
Det fanns mycket som var bra med mitt löpsteg men såklart vissa saker att förbättra.
Jag vet att jag är ganska stel i min överkropp så den behöver jag försöka mjuka upp mer, jag behöver ha mer stolt hållning som kommer göra att min höftposition förbättras. Den sista saken var armarna.
Armarna är något jag och min löpcoach jobbat MYCKET med med tanke på att jag från början inte rörde de alls. Nu tycker jag att jag pendlar på ganska bra men jag behöver göra det ännu mer och det i sin tur kommer leda till att min stegfrekvens ökar och blir bättre.
Så det fanns lite saker att jobba med och det är bra, man ska aldrig nöja sig. Jag fick beröm för mitt lätta och studdsiga steg.
Det jag gillar med löpningen är att man kan göra så mycket inom det. Vill man ta ett par skor och ge sig ut och springa kan man göra det, eller så kan man nörda ner sig på massa olika saker.
Jag tycker att det var väldigt roligt och nyttigt att göra det här testet. Så nästa gång jag ger mig ut och springer ska jag verkligen försöka tänka på de här sakerna.
/Karro