Gokväll!

Innan sommaren var jag riktigt duktig på att planera in och genomföra min styrketräning. Men sen kom sommaren och då hade jag inte samma tillgång till gymet. Och eftersom jag valt att bara jobba med Karrospringer finns inte den där möjligheten längre med gym på jobbet. Så jag har haft många veckor utan styrkepass och jag har märkt att kroppen börjat tappa i styrka. Så igår tog jag äntligen tag i det igen!

När barnen var hämtade från skolan och förskolan åkte vi hem, jag fixade mellis till de för att sen byta om och köra ett pass utomhus. Att få till träningen hemma borde inte vara så svårt, men det finns mycket saker som kan distrahera en. När man väl bestämt sig för att köra är det oerhört smidigt att vara hemma, för det första slipper man åka iväg med bilen, det sparar ju lite tid. För det andra har man sina grejer och sin dusch. Finns fler fördelar men det är dessa jag kan komma på nu.

Passet jag körde igår var fokus på armar/ben/mage. Jag körde 1 cirkel med 6 övningar, vilade 2 min x 3.

De här övningarna gjorde jag:

Burpees 10

Biceps curl 10/arm

Sumosquats med axelpress 12

Flytta hantel (mage) 20

Utfall (pumpa ur) 20/ben

Sittcykel 12

Det var en riktigt go känsla som landade i kroppen efter det passet. Så nu är det dags att ta tag i styrketräningen igen och sluta vara en slarvmajja!

 

Tack och lov var det inte så mycket träningsvärk som hade landat i kroppen efter igår så på lunchen idag kunde jag köra ett intervallpass i skogen. Det blir mycket skog för mig nu med tanke på lidingöloppet och jag tror att det kommer hjälpa mig en hel del även på kretsloppet som är på asfalt och hyffsat platt.

Jag körde 8×800 m men uppdelat såhär 700 m lugnt, 100 m snabbt, 600 m lugnt, 200 m snabbt o.s.v ner till 100 m lugnt, 700 m snabbt. Ett tufft men effektivt pass och även fast jag varit sjuk och vilat från löpningen i 1 vecka kunde jag trycka på ganska bra.

2 dagar med bra träning så imorgon ska kroppen få välförtjänt vila.

/Karro