Hej!

Som rubriken lyder, äntligen september! Jag är så redo för hösten och har verkligen längtat efter den. Jag gillar sommar och sol men är inte ett fan av för mycket värme. Höst och vinter är mer i min smak och när det gäller löpningen är det perfekt med höstväder.

September har en del roliga saker att bjuda på. Om 2 veckor är det dags för Kretsloppet här i Borås. Det var där allting startade för min del. Detta år blir mitt 5:e år som jag ställer mig på startlinjen och nu är det en självklarhet att jag ska delta i den här fantastiska publikfesten.

Jag har satt upp ett mål, jag ska försöka med sub 45 på milen. Varje år på Kretsloppet har det blivit ett nytt pb. Jag började på 53:20 året därpå putsade jag tiden till 52:30. 2017 sprang jag på 50:41 och förra året var jag nere på 46:34. Det är mycket tid som ska dras bort på 10 km och jag ska försöka men funkar det inte så hänger jag inte upp mig på det.

Det är så otroligt mycket som ska spela in för att man ska nå sina personliga rekord. Kroppen ska kännas pigg och fräsch, man ska ha ätit bra och inte slarvat med dåliga val. Vädret ska vara bra, inte för varmt och inte för kallt. Lite regn gör ingenting men inte för mycket. Ja, du förstår ju, det är mycket som klaffa. Men mitt mål är sub 45 och jag ska verkligen satsa direkt från start när jag kutar iväg den 14/9.

Förutom Kretsloppet har jag även planerat in Lidingöloppet.

Förra året var första gången jag sprang det och det var en riktigt kul upplevelse. Då åkte jag upp med Lisa och Elin på fredagen, vi bodde på hotell och slappade för att sedan tillsammans ladda upp på morgonen med ordentlig frukost och pepp. Jag minns att jag var så otroligt nervös innan start, men så fort jag sprang iväg släppte allt. Den starten var en av de mäktigaste jag varit med på. Innan man ska ge sig iväg hörs en musiksnutt från filmen ”gladiator”, väldigt pampigt och det är så man känner sig när man ger sig iväg.

I år är vi också tre stycken tjejer som åker upp, fast det är jag, Lisa och Michelle. Det blir samma upplägg. Detta år är jag lite lugnare i kroppen när jag tänker på lidingöloppet. Jag vet hur det kommer vara och än så länge har jag inte satt upp något direkt mål. Förra året var mitt mål att njuta och förhoppningsvis komma under 3 h. Då sprang jag in på 2:59:58!

I år är jag ännu mer förberedd, jag har sprungit ännu mer i skogen än förra året och jag har bättre flyt i min löpning. Så vad för tid ska jag försöka satsa på? Det får vi se=)

Ny månad, nya träningsplaner, ny arbetssituation och massor med energi! Hösten jag är så redo för dig!

/Karro