Snart är det semester men redan nu gör vädret att man får en fantastisk sommarkänsla. Den här sommaren har jag bestämt mig för att värmen inte ska få hindra mig. Jag tänker ge mig ut och springa fastän det är jättevarmt. Värmen kommer förstås göra mig lite mer sliten, men sänker man farten ytterligare och har med sig vätska kan man härda ut.

Jag ska försöka att springa så mycket som möjligt. Benen behöver har många mil för att Borås 6 timmars i november ska bli en trevlig upplevelse.

Att prova på nya saker är ett perfekt tillfälle nu när ledigheten står för dörren. Jag ska försöka skapa mig ett eget träningsläger.

Jag har inte gjort upp något plan för när och hur det här ska ske, men jag tänker att under 4-5 dagar ska det bli fokus på mycket löpning.

Det kommer bli morgonpass följt av eftermiddagsintervaller, återhämtningspass, långpass med tröskel och kvällspass.

Om vädret ser lovande ut v 27 så ska vi åka ner till Varberg. Då tänker jag att jag ska köra ett träningsläger, om det funkar med familjen förstås. Platsen är perfekt för att få den rätta känslan av att vara på läger. Jag kommer kunna upptäcka mer än jag tidigare gjort.

Så nu gäller det sommaren, var fin redan från start och håll i det länge!

Har du varit på träningsläger någon gång? Eller har du kanske gjort något liknande som det jag planerar?

Kom gärna med tips i så fall på vad som är viktigt att tänka på.

Mitt syfte med ett eget träningsläger är att se hur kroppen reagerar. Jag kommer vara otroligt lyhörd på vad den säger till mig om det är något som inte känns bra. För det är inte meningen att jag ska dra på mig någon skada. Men jag vill upptäcka vad kroppen har att erbjuda, hur det känns dag 3 och jag ska ut och köra ett distanspass.

Kanske blir du lockad till att köra något liknande? I så fall kan vi peppa varandra via Instagram.

Bollen är i rullning, planen ska sättas och när den är klar ska jag dela med mig utav den.

/Karro