Nu när hösten är här och vi går mot vintern börjar det bli mörkt tidigt på eftermiddagarna. Jag är ganska mörkrädd och är inget fan av att ge mig ut själv på kvällarna. Så nu när det är en mörkare period på året blir det många löprundor som går på samma gator. Jag vill ha belysning och där vi bor finns inte så många gator med ljus. Det blir med andra ord rätt enformigt och mycket fram och tillbaka spring. Det har visserligen sin charm och jag tränar ju pannbenet och just därför känns det så lyxigt att mina barn börjar bli såpass stora att jag kan lämna de ensamma en stund efter att vi kommit hem från förskolan/skolan.

Idag kunde jag utnyttja detta och fick till en löprunda i dagsljus.

Jag tog det ganska lugnt och lät benen springa ur sig tröttheten från gårdagens intervaller. Det var en skön känsla hela passet igenom och efter ca 40 min var jag hemma hos grabbarna och hunden igen.

Hur gör du nu när det blir mörkt tidigt? Kör du själv i mörkret eller springer du på löpband?

Imorgon blir det träning med Borås Gif.

Torsdagsträningen är något jag verkligen ser fram emot för det är då jag och min stora son tränar tillsammans. Först kör man 1 h ute, fokus löpning, explosivitet och lekar. Sedan byter man om och kör cirkelträning inomhus i 1 h och det avslutas med spökboll. Mycket rörelseglädje under 2 timmar.

Så nu blir det några timmars träningsvila innan det är dags att hoppa i löparskorna igen!

/Karro