Den här veckan har jag fått till en hel del härliga träningspass. Det har inte blivit någon yoga men istället har jag åkt längdskidor så när jag hade planerat in vilodag var det viktigt för mig att det blev 100% vila.
I fredags gjorde jag tävlingsdebut på längdskidor. Borås xc challenge var en tävling som hölls för första gången och mitt jobb hade ett stafettlag.
Tack vare den tävlingen tränade jag två gånger den här veckan så att jag kunde känna mig lite mer säker på skidor. Plus att jag hittade en ny sport som jag verkligen gillade.
Fredagens tävling gjorde såklart att jag kände mig nervös och jag var osäker på om jag skulle klara av det. Jag ville inte vara den som var sämst. Men samtidigt så skulle ju inte det vara hela världen heller eftersom själva tävlingsmomentet på Borås xc challenge inte var det primära. Och det märktes verkligen att det var stort fokus på hela eventet. Grym musik, tända brasor, fin ljussättning i skogen och glada skidåkare. Egentligen skulle vi vara 3 som åkte 3 km var men vårt lag fick ett avhopp på fredagen så Philip fick köra 1:a och 3:e sträckan.
Direkt när startskottet ljöd försvann all nervositet och jag kände mig mer avslappnad och glad. När det var dags för växling var jag laddad och jag gav mig ut i spåren. Jag kände stundtals att jag åkte med ett sort leende på läpparna och jag tog det lugnt och fint. Men det kändes bra och 2 varv gick hyffsat fort och jag kunde lämna över till Philip igen. Jag gjorde även en snygg vurpa innan växlingen men det gäller att göra en snygg avslutning.
Jag tog av mig skidorna och sprang runt på banan för att hjälpa Philip med pepp och hejjarop så att han skulle orka trycka på det sista.
När han kom i mål var jag så glad att vi hade klarat det och vi kom inte sist. Hela grejen med Borås xc challenge var riktigt bra och det kan jag verkligen rekomenda alla att vara med på nästa år.
20190208_184852
Igår körde jag vilodag, det var fokus på familjen, godisätande och melodifestivalen.
Idag blev det en löprunda utomhus. Det känns som om det var evigheter sedan jag sprang ute. Snön är nästan borta men istället är det stora vattensamlingar i skogen. Totalt blev det 8 km och även om fötterna var dyngblöta var det så himla härligt att få komma ut och springa i dagsljus.
Nu ska jag planera träningen för nästa vecka och sen blir det slappande i soffan innan den här helgen är över.
/Karro