Efter att ha vilat torsdag och fredag var det dags för en löprunda igår. Jag tog med mig Ida för att testa banan inför rya åsar Trail Run 21 oktober.
Träningsvärken var en aning bättre men det var fortfarande lite ömma ben. Vädret var helt magiskt och det var ca 60 löpare som hade tagit sig till uppsamlingsplatsen.
Vi sprang i samlad trupp till startområdet så det blev ca 1 km uppvärmning.
Vid startområdet blev det kort info och sedan fick man dela upp sig i den snabba eller den långsamma gruppen. Jag och Ida tog den sistnämnda. Det passade oss perfekt!
Efter ca 3 km kom banans första kraftprov, en lång backe med brant lutning. Jag började springa för att testa en bit men orkade inte särskilt länge innan pulsen rusade och jag blev trött. Av alla oss som sprang i den långsamma gruppen var det 1 som sprang upp för hela, resten traskade och det var ett bra beslut. Kommer inte ge mig på att springa upp för den ens på tävlingen.
20170930_10472720170930_105134
När vi kommit upp var det behaglig löpning till platsen där första vätskestationen ska stå. Där kommer man mötas av underbar utsikt innan man ger sig in i skogen igen.
20170930_110218
Många stigar, backar och rötter att ta sig igenom. Har vi otur med vädret kommer det vara riktigt geggigt på sina ställen.
Sista kilometern var i stort sett bara nedför så den kommer kännas underbar när man når den. Då kommer löpsteget längas och förhoppningsvis farten ökas. Jag hoppas jag har krafter kvar då.
Rundan är 11,4 km och jag tänker inte ha några tidskrav. Att springa trail är långt ifrån att springa snabbt på asfalt. Vi får se vart det slutar. Det jag vet är att det ska bli oerhört kul och jag hoppas på en riktigt löpfest i skogen.
/Karro