Gokväll!
Jag nämnde ju igår att jag skulle berätta lite mer om varför kretsloppet är så speciellt, så här kommer den storyn.
I mars 2015 började jag springa. Tack vare boken ”stora löparboken för kvinnor” hittade jag glädjen i denna träningsform.
Den sommaren fick jag frågan om att vara med i ett lag på kretsloppet. Jag tvekade länge innan jag svarade ja. Jag har känt under en längre tid att det hade varit roligt att ställa upp i ett lopp någon gång men aldrig riktigt vågat och nu när jag skulle ingå i ett lag kändes beslutet lättare. Självklart ville jag vara med att springa med team vindspelet.
Vi var ett härligt gäng som samlades på tävlingsdagen och nervositeten inom mig var enorm. Jag försökte hålla mig lugn men det var oerhört svårt.
Jag minns att vädret var ganska varmt så det var mycket publik längs gatorna i Borås.
En liten stund innan start ställde jag mig i min startgrupp, gick in i min bubbla och laddade tillsammans med andra löpare.
Av själva loppet kommer jag inte ihåg så många detaljer men det jag minns mest var att det var så himla kul! Vid 9 km hade jag sagt åt min familj att stå just för att jag kunde få lite extra kraft sista kilometern när man oftast är som tröttast. När jag såg min son kom det nästan en tår, jag blev så himla glad, gjorde high five med honom och fick den extra kraften som jag önskade.
Att springa de sista hundra metrarna var oerhört kul, applåder och glädje och grym musik.
Jag kom i mål på tiden 53:20 och det kändes så himla bra. Jag hade inte sprungit 10 km många gånger och att då komma in under 60 min kändes fantastiskt.
Tack vare den upplevelsen ville jag har mer. Jag ville springa mer lopp och få känns de glädje igen. Kort efter det anmälde jag till min första halvmara som jag sprang i juli 2016.
Men hade jag inte sprungit kretsloppet den dagen för 3 år sedan kanske jag fortfarande hade känt att jag ”vill springa lopp men inte vågar”. Och då hade jag missat en hel del så tack Linus för att du fick med mig i laget och tack för att jag vågade säga ja.
Sedan dess har jag sprungit alla gånger det varit kretsloppet.
2015- 53:20
2016- 52:31
2017- 50:42
20180912_194811
20160917_115914IMG_20170916_114029_109
När jag sprang varvetmilen i mars detta år nådde jag mitt mål som var att springa milen under 50 min, då sprang jag på 47:10. Det ska bli så kul att se vad kroppen klarar av på lördag!
Hoppas vi ses på startlinjen!
/Karro