Söndagar är lika med långrunda och idag var det inget undantag.
Jag hade bestämt löpträff med Lisa och precis som jag gillar hon att komma iväg tidigt.
Klockan var strax efter 7 när jag hade kommit fram till henne och vi skulle springa delar av den runda vi sprang för 2 veckor sedan.
Rundan börjar med ca 2 km löpning på grus och asfalt för att sedan övergå till stig och grus. Hestraskogen bjöd på några härliga uppförsbackar och efter 8 km hade vi bestämt att ta en kort paus för att få i oss gel.
Rundan fortsatte och stiglöpning likaså. Efter lite mer än 10 km kom vi ut på lite mer plan mark och vi kunde öka tempot en aning.
När 5 km hyffsat enkel löpning var över begav vi oss upp i skogen igen för att köra delar av banan på rya åsar Trail Run.
Vid 16 km blev det dags för ytterligare en gel. Den gav lite extra energi innan det var dags att köra den 300 m långa uppförsbacken som tog fullständigt död på mina ben. Jag tror dock att backintervallerna från i fredags satt kvar men oavsett vad så var backen riktigt kämpig.
received_1780469545381777
När vi kom upp på höjden möttes man av underbar utsikt som gav lite energi. Sedan följde vi rya åsar banan en bit till innan vi vek av för att köra tillbaka till vår startpunkt.
24 km löparglädje och ett grymt träningspass.
Stundtals var jag riktigt trött men det känns som om jag börjar bli grymt förberedd inför Lidingöloppet.  Jag är glad att gelen funkade utan att göra ont i magen och att vi fick  lång träningstid 2:32) i skogen.
/Karro