Hej!
Nu fortsätter jag att summera min runstreak.
Dag 8, lördag
På morgonen åt jag en ordentligt frukost, jag laddade inför en långrunda som skulle ge mig ett nytt distansrekord.
10.30 träffade jag Skruven och Stefan och jag fick en runda presenterad för mig och sen gav vi oss av. Tanken var någonstans runt 25-27 km, mitt rekord låg på 22 km.
De första kilometrarna var lite jobbiga då det var mycket uppför men när de första 6 km var gjorda gick det betydligt lättare och det blev mycket nedför.
Jag försökte få i mig lite energidryck tidigt för att inte hamna i någon dipp. Jag åt även lite tuttifruttigodis som gav mig bra energi.
Vid 16 km hade vi kommit till stan och resan hemåt skulle starta. Vi hade ett bra tempo men jag kände mig trots det riktigt fräsch.
Vid 21 km tog vi en kort paus för att stretcha och det var välbehövligt för mig. Nu hade vi bara 7 km kvar.
Mellan 24-26 km kände jag mig riktigt trött men hade inte ont mer än att benen kändes lite stumma. Jag fick riktigt bra pepp så att jag kunde klara av sista jobbiga uppförsbacken och när den var gjord var det nedför och lätt löpning fram till målet.
Tack vare det grymma sällskapet blev det 28 km och med ett snitt på 5:36 min/km. Jag trodde aldrig jag skulle orka hålla ett så högt tempo på denna ganska tuffa runda.
Jag ökade mitt distansrekord med 6 km! Och det bästa av allt var att det var en go känsla. Visst blev jag trött men det blir alla när man springer så långt. Det var inget som gjorde ont och allt flöt på med energin.
IMG_20180407_133851_569
Efter lördagens långpass känns Stockholm maraton ändå som något jag kan klara av.
/Karro