Jag har hamnat i obalans med mina blogginlägg, men det kanske inte spelar så stor roll om jag skriver om ett pass jag gjort samma dag eller dagen efter. Men jag ska försöka bättra mig, mer dagsfärska inlägg är ju så mycket roligare…
Det blev ett löppass igår, kortdistans med tröskel.
Planen var att springa 4 km lugnt, tempot skulle vara någonstans mellan 5:30-5:50. Sedan vila i 3 min för att köra på i 2 km tröskel (4:55-5:15).
Jag hittade en runda som var ca 6 km, jag måste verkligen ha en plan när jag springer så jag hade mätt upp en runda i förväg.
Det var värme i luften fastän det var en fin höstdag med eldiga löv som fallit till marken. Jag började springa och hade efter ca 1 km kommit in i ett bra tempo, dock låg jag lite för högt, men kände ändå att jag kör på just för att känslan var så bra. Dessa 4 km hade ett snitt på 5:23. Efter det tog jag en gåvila på 3 min. När vilan var över var det dags för 2 km i högre tempo. Det kallas tröskelträning just för att man ska ha ett högre tempo men inte dra på sig mjölksyra. Med hjälp av pulsklocka kan man ha koll så inte pulsen blir för hög och därmed kommer mjölksyran. Man kan göra tester för detta för att få veta exakt vilken puls som är ens tröskel men jag kör utan att veta och får experimentera fram vad som är min tröskelpuls.
Min runda avslutades med ett halvvarv på bana vilket gav bra skjuts i benen. Jag fick ett snitt på 4:46 på min tröskeldel och det kändes riktigt bra. Jag försöker pressa mig lite mer under vissa pass för att kliva ur comfortzone och detta är en bra hjälp på vägen.
IMG_20170926_195333_193
Nu laddar jag om trötta löpmuskler för ett styrkepass på lunchen.
Ha en toppen dag kära du!
/Karro