Så hur var det att springa Göteborgsvarvet?
På lördagen när jag vaknade upp kände jag mig laddad men nervös. Åt en rejäl frukost och tog sedan ett mellanmål vid 11.30 innan mannen skjutsade mig från Varberg till Göteborg.
När vi hittade en bra plats att släppa av mig på vallfärdade löpare mot startområdet. Nervositeten försvann och jag sade hej då.
Jag kände direkt att det här var en fest jag skulle gilla. Det var inte ett dugg svårt att hitta med tanke på hur mycket löpare det var runt omkring mig.
Min start skulle gå 14.29 och jag var där tidigt så jag kunde se eliten starta 13.00.
Tack vare att jag var där så tidigt hann all nervositet lägga sig.
45 min till start började jag värma upp lite grann. Vatten hade jag fått i mig eftersom det var väldigt varmt. 10 min innan start ställde jag mig i startgrupp 11 och höll igång för att inte kroppen skulle bli kall.
Mycket folk framför och bakom mig men när starten gick upplevde jag aldrig någon som knödde eller stressade förbi.
Jag hittade snabbt ett behaglig tempo. Jag bestämde mig redan innan start att försöka njuta och ta det lugnt och ha det så kul som möjligt. Jag tog bort alla tidsmål och njöt av Göteborgsvarvet precis så som man ska göra.
Det var härligt publiktryck och musik längs vägen och vid 3 km började jag klappa i takt till musiken som fanns. Det var några fler löpare runt om mig som hängde på.
Många hade varnat mig för de båda broarna. Först älvsborgsbron och sen götaälvsbron. Men jag gick ner i tempo och hade aldrig något tufft parti under dessa 21 km.
Längs avenyn gjorde jag high five med barn i publiken och jag peppade mina medlöpare.
Helt plötsligt hade jag nått 19 km, 2 km kvar och jag kände mig fräsch. Ökade lite men precis lagom för att inte bli trött. Sprang om en hel del i sista backen upp och upploppet ska vi inte tala om. Fullsatt på läktaren, känslan att ha sprungit 21 km och haft så himla kul längs hela vägen. Målgång och armarna för upp i skyn.
Jag gjorde det! Jag är så grym! Känslorna går knappt att beskriva.
Med tanke på hur jag mådde 2 veckor innan start visste jag att det skulle bli tufft. Men att jag tog bort alla tidskrav gjorde att jag hade ett grymt kul lopp. Bästa löpfesten ever!!
IMG_20170520_165937_728
Det här var inte sista gången.
/Karro