April var en fantastisk löpmånad. Våren hade anlänt och jag bestämde mig för att delta i ett träningslopp på 21 km som anordnades av Sok knallen i Borås. Ett träningslopp utan nummerlapp och tidtagning, en testrunda för att se hur man låg till inför en riktig halvmara.
Denna månad började jag jobba efter 1 år 5 månaders mammaledighet. Det var nu det var extra viktigt med planering och pusslande för att få till sina träningspass. När jag hade lång arbetsdag tog jag mig ut på lunchrundor. Det var första gången någonsin som jag gjorde det. Mina kollegor tyckte nog jag var smått galen, men man får ut mycket av 20-30 min löpning.
Den 17/4 var det så dags för träningsloppet och 21 km. Det fanns farthållare och jag bestämde mig för att ingå i gruppen som skulle springa på 2 timmar. I denna grupp ingick också mina grannar som jag kände lite grann. De gav mig pepp och styrka genom hela rundan. Vi pratade och skrattade vilket gjorde att kilometrarna tickade på. När det var 6 km kvar drog vi ifrån farthållaren och hittade en egen takt som kändes bra. När det återstod 1 km tryckte killarna på lite extra och tack och lov hade jag ork att svara. Min första halvmara var genomförd och tiden blev : 1:58. Så himla nöjd. Att springa 21 km under 2 timmar var min dröm och jag gjorde det tack vare Skruven och Micke.
Jag hade många härliga rundor i april, lyckorundor. Jag skrapade ihop hela 97,2 km!
Eftersom jag kände sådan glädje av att vara med och springa med andra bestämde jag mig för att bli medlem i Sok knallen. En löparklubb som anordnade intervaller och långrundor. Jag har inte ångrat mig en sekund att jag gick med där!
img_20160409_104123img_20160417_124000img_20160422_200526
/Karro