Idag var det dags att köra ett kvällspass med Knallen. Det var ett tag sedan så jag är glad att det klaffade med planeringen idag.
Vi skulle köra 6×1000 m med 200 m gåvila. Först började vi med en uppvärmning som var en runda på ca 15 min. Därefter kom vi tillbaka till Ryavallen där de underbara tusingarna skulle betas av.
Jag hittade snabbt ett behagligt tempo som var lite snabbare än bekvämt men ändå inte så snabbt att jag tappade fart ju längre tiden gick.
Jag hade som plan att försöka hamna på 4:20-4:25 på 1000 m och på första intervallen stannade klockan på 4:19. Den blev en form av måttstock för mig och jag försökte att inte hamna för långt ifrån den tiden. De andra tusingarna såg ut såhär: 4:14/4:17/4:15/4:19. På den sista intervallen var jag för trött för att hålla koll på hur långt jag hade sprungit så när alla framför stannade upp gjorde jag detsamma, så sista blev 700 m. Men jag är riktigt nöjd över farten på intervallerna och att det kändes jobbigt men ändå inte för plågsamt.
20180619_193129
Nu blir det grillkorv och fotboll innan sängen kallar.
/Karro