Vilken vinter det är nu! Underbart men kallt och jag är så glad att vi har ett gym på jobbet så att man kan gå ner och köra ett pass på lunchen.
Veckans första löppass bestod av 3×2 km tröskel med 3 min vila plus upp och nedjogg.
Ett tröskelpass syftar till att förbättra uthålligheten. Att springa i tröskelfart har man nytta av oavsett vilken distans man satsar på, plus att vem som helst kan göra det, nybörjare som elit.
Man ska springa i en fart som är snabbare än bekväm fart, det gäller att hitta en fart som ligger precis under mjölksyrenivå. Känslan ska vara att man sliter utan att ge upp, andningen gör att lungorna känns minimala men man härdar ändå ut. Alla har olika tröskelnivåer så man får prova sig fram.
Idag sprang jag mitt pass på löpband vilket gjorde att jag höll samma fart. Dock kunde jag lägga i en högre växel de sista 500 m i sista blocket, då visualiserade jag målgången på Stockholm maraton och jag kunde flyga fram med en fantastisk känsla.
20180118_160330
Februari är snart slut och i nästa månad väntar en spännande utmaning i kretsloppets regi samt ett millopp. Jag är så redo!
/Karro