Sitter nu i bilen påväg upp till Sälen. Det ska bli oerhört skönt att få andas in kall och härlig luft från fjällen.
Så när jag inte har så mycket träning att blogga om kör vi en summering av oktober!
Månaden både startade och slutade med fokus på rya åsar Trail Run. Jag var anmäld till mitt första traillopp och i början av oktober bjöds man in för att testa på banan inför tävlingen.
Det var härligt väder och en perfekt dag för att uppleva Rya Åsar. Ca 3 km in i banan kom kraftprovet, en brant backe rätt upp i skogen. Trots att det var en tuff backe var det inget som avskräckte och jag såg fram emot tävlingen 21/10.
I och med att jag anmält mig till Stockholm maraton och jag lämnat kretsloppet bakom mig var det dags att sätta igång med maratonprogrammet. Jag skulle öka distanserna på veckorna och köra mer långa intervaller. Jag planerade även att få till 4 löppass per vecka istället för 3.
Så kom då den 21 oktober och det blev dags för mitt allra första traillopp. Det var 11,5 tuffa men roliga kilometer. Känslan efteråt var att jag ville göra om det. Lyckan inombords var enorm och jag blir fortfarande glad när jag tänker på det här loppet.
Den tuffa backen som kom 3 km in i loppet var tuff men jag och andra löpare försökte peppa varandra. Mot slutet av banan var det lite mer publik och jag fick en del hejjarop. Sista sträckan innan mål blev jag så otroligt trött. Jag kommer aldrig glömma mannen som kom ikapp mig och gav mig tips och pushade mig, det är jag oerhört tacksam för. Vi passerade mållinjen tillsammans. Det var oerhört skönt att komma till målrakan och tillslut göra high five med funktionärerna som stod vid mållinjen.
Oktober var mycket Rya åsar och jag ser fram emot nästa års upplaga av den tävlingen!
IMG_20171003_182822_63120171014_092801FB_IMG_150873184943120171021_101320IMG_20171021_153057_145
/Karro