Ibland har man turen att mannen kan sluta tidigt för att hämta barnen på förskolan. Då passade jag på att ta ett löppass innan jag åkte hem.
Idag var det dags för pass 2 ur mitt marathonprogram. Jag följer ett program jag hittat på jogg.se. Vissa pass har jag tagit rätt upp och ner medan vissa intervallpass är omgjorda. Förhoppningsvis ska detta förbereda mig på bästa sätt inför 2 juni.
Pass 2 såg ut såhär:
Uppvärmning 2km * 10-15 min lugn löpning
2x8min min med 2:30 vila. Börja långsamt och kom in i det för att sedan öka efterhand.  Fart kring 5:30- 5:50 min/km
Nedjogg 2km
Jag körde delat av min runda på rya åsar för att kunna bekanta mig mer med banan inför rya åsar Trail Run. Det gjorde att mina första intervall var lite långsammare än planen. Men jag kompenserade upp det genom att köra den andra snabbare. Jag hade 4:48 i snitt vilket jag är väldigt glad för.
20171003_142154
Mot slutet av rundan öppnade sig himlen och regnet öste ner. Därför kortade jag ner distansen och körde 7 min istället för 2 km.
Efter milen igår och intervaller idag blir det en skön vilodag imorgon!
/Karro