Min årsberättelse fortsätter…
FEBRUARI
När det gällde kosten var februari månad en riktigt bra paleomånad. Jag och mannen hade startat upp 30 dagar under januari som fortsatte in i februari. Vi var hängivna och även om jag unnade mig saker under helgerna höll vi kvar vid stenålderskosten.
Eftersom jag i slutet av januari anmälde mig till Kalmar malkars började jag på ett träningsprogram för 21 km ur stora löparboken för kvinnor. Det var väldigt skönt att ha ett program att gå efter och jag förberedde mig väl inför halvmaran. Under programmets gång blev jag mer och mer frälst vid intervaller och märkte vilken stor skillnad de gjorde för mig.
Jag startade också upp med testlopp som gick ut på att jag var 5:e vecka sprang 5 km i tävlingsfart. Detta för att kunna ha något att jämföra med samt att jag kunde se vad träningen gjorde för mig. Det första testloppet jag genomförde var pulsandes i snö men fick en tid på 28 min. Väldigt nöjd för att vara första gången… Testloppen har sedan dess varit en återkommande inslag i min löpträning.
Denna månad köpte jag mig ett par nya, riktigt goa löparskor. Saucony kinvara 7. Skorna var fantastiska och även om vi inte riktigt kom överens efter sommaren (återkommer till det), har jag nu återigen hittat kärleken till dem. I och med detta köpet blev saucony ett av mina favoritmärken.
Det var inte bara skor som inhandlades under februari. Jag köpte även en löparbok ”det perfekta löpsteget”. Intresset växte sig allt större och jag började förstå vikten av teknik. Men att bara läsa om hur man ska springa verkade inte vara nog, tanken på att boka tid med en löpcoach väcktes och jakten startade. Dock tog det ytterligare några månader innan jag hittade min grymma löpcoach!
IMG_20160301_203405
/Karro