Hur beroende är du av andra löpare?

Att springa löppass på egen hand kan vara mentalt jobbigt. Eller ja, det beror förstås lite på vad du har för planer med ditt löppass.

För min egen del har jag inga problem att springa på egen hand men däremot blir jag mindre fokuserad på distansen om jag springer långpass med andra. Senaste tiden har jag även kunnat köra mer tuffa intervaller på egen hand. Det är såklart stärkande för egot. Men jag tror ändå att någonstans långt därinne gräver jag lite djupare om jag kör tuffa intervaller med andra.

När det kommer till att ställa klockan för att kliva upp tidigt på lördag eller söndagsmorgonen är det betydligt lättare att hålla sig till planen om man bestämt träff med andra. Jag försöker ta mig ut tidigt när jag ska springa själv, men oftast hinner klockan passera sju och även ibland halv åtta innan jag tassar ut genom dörren.

Jag blev oerhört glad i fredags, även om klockan hade hunnit bli 21.30 när det kom ett meddelande om morgonspring på lördagen. Utan att tveka svarade jag ja till att springa klockan 7. Jag kände tacksamhet över att ha löparvänner som vill springa tidigt på morgonen.

Igår var det magiskt i skogen. Det var lite småkallt och ruggigt när vi gav oss iväg, men ju mer tiden gick desto varmare blev det. Efter någon timma var solen framme, några enstaka moln, sjön låg spegelblank och fåglarna sjöng. Den känslan som går genom kroppen då är bara något man kan uppleva en tidig morgon.

Det var först när vi närmade oss hem som jag kollade på min klocka och noterade hur långt vi hade sprungit. Där är också en av fördelarna med att springa tillsammans, kilometer efter kilometer tickar på utan att man tänker.

När jag springer själv, oavsett om det är distans eller ett intervaller, finns det inga tankar i huvudet. Löpningen är min terapi, mitt sätt att rensa tankar och komma på nya idéer.

Det har sina fördelar som sagt att köra långpass tillsammans, men det är också väldigt skönt att springa själv.

Hur tänker du kring det här, är du en ensamvarg eller sociallöpare?

/Karro