Precis som rubriken lyder så kommer det här inlägget att handla om att ”våga utmana dig själv”.

När det kommer till löpning så kan jag tänka mig att man lätt fastnar i sitt gamla mönster. Man springer sin vanliga milrunda och man springer i samma tempo. Om man ska köra intervaller är det kanske lättare att välja den snabba asfalten framför något som kanske är lite jobbigare.

I tider som dessa är det lätt att tappa motivationen.

Att vara anmäld till ett lopp är en oerhört bra motivation. Du kanske genomför de där passen fastän regnet öser ner, för du vet, att du har ett specifikt mål.

Lopp efter lopp ställs in, jag kan ärligt säga att jag vet inte när jag förväntar mig att stå på en startlinje igen. Jag tänker längta efter att få ställa mig där, men jag tänker inte förvänta mig att stå där på ett visst datum. Det som händer då när man förväntar sig något om det inte blir så, är att man besviken. Jag tror nog att du kan hålla med mig om det?

Så ta istället det här tillfället nu att träna så som du känner, men fortsätt utmana dig!

Nu kommer du få ett tips på hur du kan gå ur din comfort zone.

Jag kör intervaller 2 gånger i veckan, ena passet med lite kortare och snabbare och det andra passet med längre tid. Att köra längre intervaller i lite högre fart utan att du tar ut dig för mycket är oerhört utvecklande. Så varför inte köra längre intervaller i skogen?

Ha med dig att det kommer kännas jobbigare och jämför absolut inte med tider du har på asfalt. Farten ska styras av hur du känner och hur pulsen känns. Spring sedan 4×4 min i högre fart med 2 min vila. Ditt hjärta kommer pumpa, men du kommer bli starkare av det.

Kliv ur din comfort zone och kör trailintervaller. Tröttheten efter ett sånt pass är långt mycket bättre än om man kör 4×4 min på asfalt.

Vågar du prova?

/Karro