Som rubriken lyder ”du har 10 min”.

Jag tänker på det här med träning. Alltför ofta möter jag människor som säger att ”jag hinner inte träna”. De flesta av de här personer vill gärna träna, men har inte tid. Då funderar jag på vad man gör istället?

Förra måndagen tog jag tag i min styrketräning igen. Jag åker inte iväg till något gym utan har träningsredskap hemma. I vissa fall behöver man inte ens redskap, det räcker med sin egna kroppsvikt.

I måndags var det dags för ett nytt styrkepass på hemmaplan. Barnen var hämtade, de satt och åt mellanmål samtidigt som jag tränade. Jag körde samma upplägg som förra veckan, alltså en cirkel med 6 övningar och 2 min vila när alla övningar var gjorda.

Passet såg ut såhär:

Jumping squats x 10

Mountain climber x 40

Biceps curl x 10/arm

Situps x 12

Utfallssteg x 10/ben

Musslan x 10/ben

Jag gjorde denna cirkel 3 gånger.

Det är här min rubrik kommer in ”du har 10 min”. 2 varv av denna cirkel tar ca 10 min och då får du ett helt okej pass där du får upp flåset, hjärtat får jobba och musklerna hinner bli lite trötta. Svårare än så är det inte!

För mig är det oerhört viktigt att visa mina barn att rörelse och träning behövs för att man ska må bra. Jag vill vara en förebild åt de. Efter att de ätit upp sin mellis ville de också göra några övningar, vilket jag självklart uppmuntrade. Barn gör som vi vuxna gör.

Så nästa gång du känner att ”jag borde träna” ta till det här passet. Har du inga hantlar hemma, använd petflaskor. Sen efter de här 10 minuter kan du kolla telefonen, serien eller vad det nu är du känner att du måste göra.

/Karro