Hallå!

Jag körde ett styrkepass igår och var lite oroad att benen skulle kännas stumma idag på grund av träningsvärk.  Du ska få läsa mer om det styrkepasset i ett annat inlägg. Planen idag var nämligen intervaller och tack och lov hade jag ingen träningsvärk!

Jag åkte till Ryavallen för att köra intervaller på bana. Kretsloppet 10 km är på lördag och jag gillar att få in ett pass med fart dagarna innan. Det är ändå 4 dagar kvar till start så jag är inte speciellt orolig över att ett fartpass sabbar formen. Hur tänker du där? Dela gärna med dig då jag vet att en del inte springer intervaller dagarna innan tävling.

Mitt upplägg för dagen var en stege som såg ut såhär 1000 m/ 800 m/ 600 m/ 400 m/ 200 m med 2 min vila.

När jag började värma upp kom en annan löpare ikapp mig och började prata. Vi sprang ett par varv tillsammans och jag fick veta att han var gammal elitlöpare. Han blev lite nyfiken på mitt pass och frågade om det var okej att hänga på.

Vi pratade om tider och vad för tempo jag ville hålla på 1000 m och efter det gjorde vi upp en plan. Det visade sig nämligen att han kunde hjälpa mig att dra och göra min tid på 1 km lite snabbare.

Första varvet kändes lätt. På det andra varvet blev jag något tröttare. Men jag stod emot tröttheten tack vare att jag hade en rygg att följa. Jag sprang 1 km på 4:02!

När vi skulle köra 800 m hade vi samma upplägg, han drog och jag hände på. Klockan stannade på 3:11. Jag började bli trött men det kändes ändå oerhört bra.

Inför 600 m började min medlöpare bli lite trött och han sade att jag skulle dra ifrån om jag märkte att han tappa. Hälften av distansen avverkades sen kunde jag dra ifrån. 600 m sprang jag på 2:17. Efter den intervaller tog min löparkompis en paus för att komma tillbaka och köra sista intervallen med mig.

När jag gav mig av för att springa 400 m tryckte jag på ännu mer för att utmana mig lite. Jag gick i mål på 1:23.

Inför den sista intervallen kom han tillbaka. Vi började med att springa jämte varandra men jag kände mig oerhört stark och kunde springa ifrån honom och sprang på 39 s.

Jag känner mig riktigt nöjd med dagens pass och med tiderna som jag levererade. Det väcker hopp inför lördag och att försöka nå sub 45.

Vi varvade ner tillsammans och jag fick höra lite roliga historier om olika lopp och personer han träffat.

Jag vet inte om jag hade kunnat leverera dessa tider om jag varit själv men jag är faktiskt lite glad över att jag fick sällskap på dagens pass.

En helt fantastisk sak med löpning, det är att man träffar så  mycket olika människor med så många olika historier. Så våga möt andra, det blir en erfarenhet rikare och löppasset kan också bli mycket roligare på grund av dessa möten.

/Karro