Hej!

Nu ska du få följa med på min resa, en resa från ”en som inte gillar att springa” till att bli rörelsecoach och jobba med löpning.

Det kommer bli fler delar så nu tar vi det från början!

Del 1

Det var en gång en tjej, eller ja, kvinna och nybliven 2 barns mamma. Vi är 4 år bakåt i tiden, mars 2015.

Jag letade efter ett intresse, ett intresse som kunde få mig att få vara för mig själv, som gav mig glädje och framförallt inte tog för mycket tid ifrån familjen.

Jag har idrottat i unga år och tränat en del men aldrig haft någon direkt kontinuitet. Varje gång jag gav mig ut för att springa blev jag trött och började gå och sprang ca 5 km som mest.

Där har du lite bakgrundsfakta så nu är det dags att återgå till berättelsen.

Jag köpte ”stora löparboken för kvinnor” och började läsa igenom den. I den fanns olika program för att klara olika distanser, 5 km, 10 km, 21 km och 42 km. Jag bestämde mig för att köra ett program för 10 km. 3 dagar i veckan under 10 veckor sprang jag utefter detta program. Det var långa intervaller, korta intervaller och distanspass.

I september samma år sprang jag ett lopp på hemmaplan. Kretsloppet 10 km och det var en sån folkfest. Jag är glad att jag vågade genomföra detta lopp för det satte verkligen fart på mig när det gäller intresset för löpning.

Imorgon fortsätter jag berätta om min resa.

/Karro